Jua - 'Global Colours' (Recensie: René van Hoesel)
03/05/2010
Jua - 'Global Colours' (Recensie: René van Hoesel)
Recentelijk bracht de Haagse vijfmansformatie Jua de ep 'Global Colours' uit. Marjolein (zang, gitaar), Dennie (zang, gitaar), Steven (gitaar), Dennis (bas) en Ruben (drums) hebben een aantrekkelijke sound weten te combineren bestaande uit lichte rock en globale elementen, aangevuld met teksten in ondermeer Engels, Frans, Arabisch en Swahili. Over Swahili gesproken, de bandnaam Jua betekent "de zon" in die taal en staat symbool voor licht, energie, warmte en kracht; onderwerpen die weer terug te vinden zijn in de muziek.

Op 'Global Colours' treffen we vijf nummers aan. 'Better Days' opent vrij rustig en gaat over een hoopvolle toekomst en je eigen lot in handen hebben. De basgitaar komt goed aan bod in 'Runaway' en dat prettig. Het nummer doet poppy aan maar heeft toch een basis in lichte rock. Een eveneens lekkere bas riff krijgen we voorgeschoteld in 'Changer Le Monde' oftewel verander de wereld, een track met duidelijke ska-invloeden. 'La Vie' combineert op speelse manier elementen uit de traditionele Franse chanson met heerlijke, lichte sfeervolle rock. Het resultaat is verrassend aangenaam. Het laatste nummer is getiteld 'Rangi' en is in meedere talen gezongen en laat een wat stevigere rocksound horen.

Jua maakt aangename en sfeervolle muziek zonder pretentieus te zijn. Het is eerlijke muziek met een open karakter en het semi-rustige tempo zal aantrekkelijk klinken voor een breed publiek. Het album is bewust breed opgezet in zowel gezongen talen als in stijlen en dat is de kracht van Jua. 'Global Colours' combineert de diverse muzikale stromingen en gezongen talen op een opvallende en frisse manier. Valt nog extra te vermelden dat het album is opgenomen in de Holland SP studio's en dat de band nadrukkelijk steun verleent aan het humanitaire werk van Care.

aantal tracks: 5
speelduur: 20:14 minuten

Twee nummers zijn te beluisteren in onze MusicPlayer en je vindt meer informatie over deze ep in onze afdeling Releases

Bron: http://www.musicfrom.nl/magazine/recensies/34657/jua-global-colours.html
Pages 1  2  3  4  5  6  7  8 
No gigs scheduled